“Egészségház nyílt 2010. szeptember 13.-án

Új helyszínen rendel több háziorvos!”

Többéves előkészítés után, 2010. szeptember 13-án nyílt meg Veresegyház „egészségháza” a PRAXIS+HÁZ, a Misszió mellett.

Mit takar a PRAXIS+HÁZ elnevezés?

Egy olyan gazdasági vállalkozást, amely azt tűzte ki célul, hogy a betegek egy színvonalasabb, egy korszerűbb háziorvosi ellátást kaphassanak. Az elképzeléseket megvitatva a háziorvosokkal,fokozatosan állt össze a kép, mire volt ehhez szükség. A háziorvosi és a gyermek orvosi rendelések egy épületben kerültek elhelyezésre, és ugyanebben az épületben egyben a szükséges eszközháttér is rendelkezésre áll.

Ha a betegnek felírnak gyógyszert, azt kiválthatja az épületben működő patikában, ha egyéb orvosi segédeszközre van szükség, azt is itt helyben megvásárolhatja.

Sőt, ha a háziorvos szakorvosi vizsgálatra vagy ellátásra küldi a beteget, akkor csak átsétál a néhány méterre található Misszióba, hogy azt elvégezhessék. Mindezzel azt sikerült elérni, hogy a beteg kényelmesebben és főleg gyorsabban kapja meg a számára szükséges orvosi ellátást.

A régióban itt Veresegyházon kezdett el működni az első ilyen célú egészségház, ahova a háziorvosok és a gyerekorvosok túlnyomó része is beköltözött.

Hogyan lehet megközelíteni a PRAXIS+HÁZ-at?

Mivel a Praxis+Ház itt található a Misszió mellett, helyi tömegközlekedési eszközzel is el lehet ide jutni, ha pedig már itt van a beteg, attól kezdve minden könnyedén elérhető, néhány méteres távolságon belül. A tervezésnél előre gondoltunk arra a helyzetre is, ha bővül a praxis szám, így a háziorvosok már felváltva is rendelnek, ugyanabban a rendelőben ketten, az egyik délelőtt, a másik délután, és jelenleg már ebben a formában működik a rendelés.

Milyen adatokat tudhatunk erről az intézményről?

Praxisház az épület neve, a cégnevünk, a Veres Praxis után.

 A rendelők alapterülete közel kétszer akkora itt, mint a korábbi háziorvosi rendelőkben, összesen több mint 500 m2 áll a gyógyítás, illetve a megelőzés szolgálatában. Az épület a Misszióhoz hasonló belsőudvaros.Több mint 100 m2 –en gyógyszertárral és bemutatóteremmel is rendelkező gyógyászati segédeszköz szaküzlet is helyet kapott a PRAXIS+HÁZ-ban, ahol a lehető legjobb színvonalon szolgáljuk ki kedves egészséges és beteg vásárlóinkat.